In alweer de tiende week van de bietencampagne is het gemiddelde suikergehalte uitgekomen op 17,4 procent. Ten opzichte van afgelopen week is dit een stijging van 0,1 procent. Het tarrapercentage ligt op gemiddeld 9,2 procent, waar dit afgelopen week nog 9,8 procent was.
Suikerpercentage
De hoogste suikerpercentages zijn nog steeds te vinden in het Zuidwesten van het land. In de regio’s West-Zeeuws-Vlaanderen en op Noord-Beveland lag het suikerpercentage op 18,3 procent. In de overige regio’s schommelt het suikerpercentage tussen de 17,0 en 18,0 procent, met uitzondering van Noord-Holland midden (16,4 procent) en de Bommelerwaard/Betuwe (16,8 procent).
Tarrapercentage
Het tarrapercentage is de afgelopen week weer gedaald en ligt nu gemiddeld op 9,2 procent. Er zijn echter nog steeds grote verschillen te zien. In de regio’s Noord-Holland midden (13,8 procent), Oostelijk Flevoland (12,5 procent), Haarlemmermeer (12,6 procent), Friesland klei (12,1 procent), Groningen klei (12,9 procent), en Zuidelijk Flevoland (12,4 procent) liggen de gemiddelde tarrapercentages boven de 12 procent.
De laagste tarrapercentages zijn te vinden in de regio Limburg midden/De Peel met slechts zes procent, De Kempen (6,5 procent), Graafschap/Achterhoek (6,6 procent) en in Overijssel Noord (6,5 procent).
Bron: Cosun




