RVO: geen verbod op de sleepvoetbemester wel nieuw

RVO: geen verbod op de sleepvoetbemester wel nieuwe regels

7 feb 2018

Bericht

Vanaf 16 februari is het weer toegestaan drijfmest uit te rijden op grasland. Echter meldt RVO Agrarish 6 februari op haar twitteraccount dat er vanaf 16 februari een verbod zal gelden op sleepvoet gebruik voor grasland gelegen op klei en veen grond. Vandaag 7 februari komt RVO terug op deze tweet en geven ze aan dat er geen sprake is van een verbod op sleepvoetbemester maar er wel nieuwe regels zullen komen. 

RVO Agrarisch is onderdeel van RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Vorig jaar januari zal het verbod op sleepvoet al ingaan echter werd dit toen met een jaar uitgesteld. Het verbod zal er toen der tijd komen omdat bij het gebruik van de sleepvoetmachine de ammoniakemissie te hoog zou zijn. Na een tijd niks gehoord te hebben is het nu zeker dat er nieuwe regels zullen komen. Op dit moment is er nog geen extra informatie naar buiten gekomen. RVO geeft aan dat er eerdaags meer informatie zal verschijnen op de website.  

De nieuwe regelgeving zal door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wordt opgesteld in overleg met Brussel.

Tweets:

Mochten er meer informatie zijn dan zullen wij dit melden op ons platform. 

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gebr. Verkooyen neemt unieke mobiele mix- en pompi

Gebr. Verkooyen neemt unieke mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik

14 feb 2018 Bericht
Gebr. Verkooyen neemt unieke mobiele mix- en pompinstallatie in gebruik
Mag ik al mest uitrijden? bekijk uitrijdperioden!

Mag ik al mest uitrijden? bekijk uitrijdperioden!

1 feb 2018 Bericht
Mag ik al mest uitrijden? bekijk uitrijdperioden!
Aanmelden nieuwsbrief

De Loonwerker januari

online editie

Bekijk het vakblad online en interactief

Vakblad de Loonwerker behandelt vaktechniek, gebruikerservaringen en de visie van fabrikanten en collega’s in terugkerende rubrieken. Lees hier meer over...

Open de Loonwerker >>

Bezoek onze vakpartners