Nederlanders met vrijstaand huis vaker tevreden ov

Nederlanders met vrijstaand huis vaker tevreden over het leven

8 jan 2018

Bericht

Ruim 9 op de 10 volwassenen die tevreden zijn met hun woning of woonomgeving, geven aan tevreden te zijn met het leven. De woonomgeving, met name het ervaren van sociale cohesie ofwel binding met de buurt, is een belangrijkere factor voor tevredenheid met het leven dan de woning zelf. Dit blijkt uit recent onderzoek van het CBS.

Als mensen gevraagd wordt hoe tevreden zij zijn met hun leven, baseren zij dit op een afweging van verschillende aspecten van hun leven. Zo is de tevredenheid met het leven groter als mensen zich gezond voelen, maar ook de fysieke en sociale omgeving zijn van belang. Personen die (zeer) tevreden zijn met hun woning of woonomgeving zijn ook vaker tevreden met het leven dan degenen die niet tevreden zijn met woning of buurt.  Overigens valt aan de hand van dit onderzoek niet uit te sluiten dat mensen die tevreden zijn met het leven in het algemeen positiever zijn ingesteld, en mogelijk daardoor ook vaker tevreden zijn met de woning of woonomgeving en andere facetten van het leven.

Vaker tevreden met het leven in een vrijstaand huis

Kenmerken van de woning zijn eveneens van invloed op de tevredenheid met het leven, zij het minder sterk dan kenmerken van de woonomgeving. Zo geven bewoners van een vrijstaand huis vaker aan tevreden te zijn dan mensen met een etagewoning, namelijk 97 tegen 88 procent. Personen met een hoek- of tussenwoning zitten hier qua tevredenheid tussenin. Dit ervaren verschil in tevredenheid met het leven kan niet worden toegeschreven aan andere kenmerken van de woning of haar bewoners, zoals woninggrootte, -waarde, koop- of huurwoning of het huishoudensinkomen of onderwijsniveau van de bewoner.

Welk cijfer geeft u als loonwerker het jaar 2017?

Opent u dit bericht op een computer dan kunt u rechts de poll invullen. Opent u dit bericht op uw mobiel dan kunt u hieronder de poll invullen. 

Vul de poll in en kom erachter wat de mening is van de Nederlandse loonwerker!  

Bron: CBS

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Cao-lonen in de landbouw het meest gestegen!

Cao-lonen in de landbouw het meest gestegen!

4 jan 2018 Bericht
Cao-lonen in de landbouw het meest gestegen!
Welk cijfer geeft u als loonwerker het jaar 2017?

Altijd op de hoogte!

Loonwerk&MechanisatieActueel

Loonwerk&MechanisatieActueel

Abonneer u onderaan de pagina op de nieuwsbrief en blijf gratis en gemakkelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Scroll naar beneden

Bezoek onze vakpartners