Goodyear banden zorgen voor optimale grip bij het

"Goodyear banden zorgen voor optimale grip bij het ploegen"

9 nov 2017

Bericht

Goodyear banden zorgen voor optimale grip bij het ploegen. Op bezoek bij maatschap van den Hoek vertelt Willem van den Hoek over de voordelen van het ploegen met een Goodyear band.

Tijdens dit bezoek vertelt Willem waarom hij de Goodyear banden gebruikt. Met het ploegen draaien we de grond om, dus ploegen we de bladresten onder op. Zodat er dan weer mooie zwarte grond boven op komt om tarwe in te zaaien.  Om dit zo vlak mogelijk en met zo min mogelijk slippen te doen hebben we gekozen om te ploegen met een Goodyear band.  

“We hebben voor deze banden gekozen vanwege de hoge luchtkamer en de hoge nok die erop zit, waardoor we heel veel grip hebben”.

Die hoge luchtkamer wil zeggen dat de band best veel in kan veren. Als de band in veert krijg je extra nokken in de grond, hierdoor hebben we meer grip. Als je naar de banden kijkt, naar de hoogte van de nok en hoever ze uit elkaar staan en mocht je een beetje slip hebben hoe gemakkelijk de grond tussen de nokken vandaan valt is dit echt gewoon een super goede band. “Ik denk dat we door deze band 90 tot 95 procent bovenover kunnen ploegen”.  Met deze ploegmethode – ook wel “on land” genoemd-  blijft de bodemstructuur beter behouden en rij je geen losgebroken grond in de voor vast, met betere gewasgroei prestaties als gevolg.

“Ik zou de Goodyear band zeker aan meerdere mensen aanraden”.

Voor meer info: http://www.bigtyre.nl/

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

De Loonwerker januari

online editie

Bekijk het vakblad online en interactief

Vakblad de Loonwerker behandelt vaktechniek, gebruikerservaringen en de visie van fabrikanten en collega’s in terugkerende rubrieken. Lees hier meer over...

Open de Loonwerker >>

Bezoek onze vakpartners