Machine in de kijker: Vredo VT4556 Mesttrac

Machine in de Kijker

Editie augustus

De familie De Vree en de plaats Dodewaard liggen aan de basis van Vredo, fabrikant van onder meer doorzaaimachines, zodenbemesters en zelfrijdende mesttracs. Van de laatste kwamen begin dit jaar twee nieuwe types op de markt, de VT4556 en de VT7028. In deze editie van Machine in de Kijker concentreren we ons op de VT4556.

Fabrikant Vredo is ontstaan uit het loonbedrijf van Ben de Vree dat hij in 1947 startte. Om de gebruikte machines geschikt te maken voor de omstandigheden in de Nederlandse Betuwe, paste De Vree regelmatig machines aan en dat resulteerde in 1976 in de eerste eigen Vredo-machine, een doorzaaimachine. Het principe hiervan met de dubbele schijven is later ook gebruikt voor de zodenbemesters. De zelfrijder activiteiten begonnen in 1989 met een mestopbouw op een Horsch driewieler en sinds 1994 bouwt Vredo haar eigen mesttracs.

Typeaanduiding ontrafelt Begin 2017 is de VT4556 op de markt gekomen als opvolger van de VT4546. Is de typering voor jou een raadsel? Vanaf vandaag niet meer. VT staat voor Vredo Trac, de eerste twee cijfers voor het vermogen in pk (450), het volgende cijfers staat voor de vijfde serie en het laatste cijfer voor het aantal cilinders (6). De eveneens nieuwe VT7028, opvolger van de VT5518, heeft 700 pk, is de tweede serie en heeft 8 cilinders. De belangrijkste verschillen tussen de VT4546 en de VT4556 zijn:

  • Scania DC13 384A, Fase IV 6-cilinder lijnmotor in plaats van een Deutz 6-cilinder V-motor
  • 40 cm naar voren verplaatste cabine om ruimte te maken voor de luchtfilter en katalysator
  • Brandstoftanks van elk 300 liter links en rechts vóór de voorwielen (voorheen in totaal 450 liter achteraan)
  • Elektronisch geregelde rijpomp en -motoren
  • Standaard met motorcompressor en luchtvoorraad
  • Groter hefvermogen en -hoogte
  • Zuigarm met aangedreven draaikransen in plaats van bediening door hydrauliekcilinders

Vredo bouwt jaarlijks zo’n 30 tot 40 stuks van de VT45-serie met voor de tankopbouw als belangrijkste afzetgebieden de Benelux, Duitsland en Denemarken.

Meer lezen? 

Wilt u het volledige artikel lezen ove de Vredo VT4556 Mesttrac? Vraag dan een gratis proefnummer aan op Vakblad De Loonwerker.U kunt  hiervoor mailen naar deloonwerker@prosu.nl onder de vermelding van proefnummer augustus. Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws en kennis opdoen? Neem dan een abonnement op het vakblad

Andere artikelen in het augustus nummer zijn:

  • Loonwerker in beeld: Van Eijk - Van Gastel agro, grond & groen (wouwse plantage)
  • Door de ogen van... Benoit Strauven en Ray Uiterwaal (Matermaco Group / Mechan Holding)
  • Graslanddemodag: Geslaagde demo van Duport

Deel dit artikel

Win met jouw foto!

foto actie albelli

Maak kans om jouw foto op aluminium te winnen!

Maak een “typerende foto” van jou of je gezin tijdens de dagelijkse werkzaamheden op je bedrijf en maak kans om jouw winnende foto op aluminium te winnen!

Ga naar de actie >

Agenda

24 november 2017 Dag van de precisiebemestingDag van de precisiebemesting
13 t/m 14 december 2017 AgriFood Tech PlatformAgriFood Tech Platform
27 tm 29 januari 2018 Agro Expo VlaanderenAgro Expo Vlaanderen
31 mei t/m 2 juni 2018 Technische Kontakt DagenTechnische Kontakt Dagen